Het was een veelbesproken onderwerp afgelopen weekend op social media: de FIA-award van Lewis Hamilton. De Brit, die het kleinood ontving voor zijn derde plaats in het WK, liet die achter bij de ceremonie in Bakoe. Een statement, onvrede of gewoon vergeetachtigheid? Niets van dat alles, aldus Mercedes.

De renstal voelde zich genoodzaakt om na alle speculatie met een verklaring te komen. “Lewis accepteerde een aanbod van de organisatie om de award op te sturen naar het team. Daarom liet hij die achter.” Volgens Mercedes klopt het verhaal dat de award bij iemand thuis staat als cadeau, dus niet.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Even werd gedacht dat Hamilton wellicht een statement wilde maken, omdat hij zich in Azerbeidzjan rond het FIA-gala kritisch uitliet over allerlei zaken met betrekking tot de internationale autosportfederatie. Die zou niet goed hebben gehandeld in de kwestie rondom vermeende belangenverstrengeling van Toto Wolff en diens vrouw Susie. En dat de FIA alle genodigden helemaal naar Bakoe liet vliegen voor een awardshow, ging er bij Hamilton ook niet in met het oog op de duurzaamheidsdoelen van de FIA en de Formule 1.


Niet één, maar twee edities om 2023 mee af te sluiten: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s!) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!