Mercedes heeft haar testdriedaagse in Bahrein afgebroken. Het team kwam tot deze beslissing nadat Nico Rosberg met 320 kilometer per uur van de baan spinde na een klapband, zo meldt Autosport.

Rosberg kwam met de schrik vrij, maar de auto van de Duitser heeft behoorlijk wat schade opgelopen. Aangezien het te veel tijd kost om de auto op te lappen, heeft Mercedes besloten het laatste gedeelte van de test te laten schieten.

Vandaag was namelijk de laatste testdag op het circuit van Bahrein, waar vier teams een voorproefje kregen van de nieuwe Pirelli-banden voor volgend seizoen. Omdat de test achter gesloten deuren wordt gehouden komt er geen informatie naar buiten, behalve nu dus. Rosberg verbrak het stilzwijgen door een tweet te plaatsen: “Net gespind op volle snelheid op het rechte stuk van Bahrein omdat mijn band ineens klapte. Heb nu toiletpapier nodig…”  Maar dat bleek een verkeerde zet: de tweet werd al snel verwijderd.

Een woordvoerder van Pirelli heeft inmiddels aangegeven dat de bandenfabrikant niet direct wil reageren op het incident. “Maar ongelukken kunnen gebeuren bij een bandentest, dat is juist de reden waarom we testen”, aldus de woordvoerder.