Mercedes GP vertrok met een glimlach uit België. Meer dan de vijfde plaats van Michael Schumacher en de zesde plek van Nico Rosberg zat er niet in. De Duitse formatie wil op Monza opnieuw voor het maximale gaan.

Schumacher houdt van Monza vanwege goede herinneringen. “Het is de laatste Europese race, op een historisch F1-circuit”, aldus de recordkampioen. “Ik ben hier altijd heel hartelijk ontvangen en fantastisch gesteund.”

“In Spa boekten we een goed teamresultaat. Ik heb vooral genoten van de inhaalacties en de uitdaging om zoveel mogelijk plaatsen tijdens de race goed te maken. Dit zorgt voor een stimulans voor de resterende races van dit jaar. We blijven hard werken om het maximale resultaat binnen te halen.”

Nico Rosberg denkt dat dat wel kan lukken. “Ik kijk erg uit naar het weekend in Monza. Na vorige race weten we dat onze auto competitief is op snelle circuits. We hebben absoluut vooruitgang geboekt. Ik weet zeker dat dat in Italië opnieuw moet lukken. Ik heb de fabriek deze week bezocht en was onder de indruk over hoe het er aan toegaat.”

“Ik arriveer woensdag in Italië en woon dan het FOTA Fan Forum bij op het hoofdkwartier van Pirelli in Milaan. Het is denk ik een interessant evenement en ik kijk er naar uit om met een aantal fans te praten.”