Mercedes heeft Mick Schumacher aangekondigd als haar nieuwe reservecoureur voor 2023. Schumacher, die afscheid heeft genomen van Ferrari, zal zo een belangrijke rol vervullen bij het topteam.

Ferrari maakte eerder donderdagochtend bekend dat het de banden met Schumacher officieel verbroken heeft. Schumacher maakte vier jaar deel uit van de Ferrari Driver Academy, maar verloor zijn zitje bij Haas F1 mede door de tegenvallende prestaties en het gebrek aan steun vanuit Ferrari.

Lees ook: Ferrari neemt officieel afscheid van Mick Schumacher

Er gingen al langere tijd geruchten dat Schumacher naar de Mercedes-familie zou overstappen. De Duitser maakte er geen geheim van dat hij ook op die manier in de voetsporen van vader en zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wilde treden, die ook van Ferrari naar Mercedes ging. Bovendien stond Mercedes-teambaas Toto Wolff open voor Schumacher, die volgens hem goed bij de Mercedes-familie zou passen.

Nu heeft Mercedes officieel bekendgemaakt dat het Schumacher voor 2023 heeft ingelijfd als reservecoureur. Het Formule 1-team was nog op zoek naar een reservecoureur nadat bekend werd dat Nyck de Vries naar AlphaTauri stapt terwijl Stoffel Vandoorne in de Formule E actief blijft, maar ook bij Aston Martin als reserve aan de slag gaat.

Schumacher zal als reservecoureur van Mercedes flink wat uren in de simulator in Brackley doorbrengen. Bovendien zal de Duitser bij alle Grands Prix aanwezig zijn.