Als er één circuit is waar Mercedes favoriet is voor de overwinning, dan is het wel Monza. Op de hogesnelheidspiste boven Milaan maakten Lewis Hamilton en Nico Rosberg de verwachtingen vandaag alvast waar.

Na afloop van beide trainingssessies voerde het Mercedes-duo de tijdenlijst aan. In de eerste training was Rosberg de snelste, in de tweede training Hamilton. De Brit klokte de snelste ronde van de dag, maar het verschil tussen Hamilton en Rosberg was nooit groter dan drie tienden van een seconde. Er bleef genoeg tijd over voor lange runs, die de coureurs in de tweede training uitvoerden.

Voorlopig nog geen vuiltje aan de lucht dus voor Mercedes, dat vanwege zijn krachtige krachtbronnen al drie seizoenen een groot voordeel heeft op circuits als Monza, waar topsnelheid de doorslaggevende factor is.

Goede dag
“Het was een heel goede dag”, zegt Hamilton. “We hebben ons programma goed kunnen afwerken tijdens de trainingen, en onze snelheid in de lange runs was goed.” De wedstrijdsimulaties leverden het team gegevens op over de prestaties van alle drie de bandencompounds. “Dat zag er goed uit”, zegt Hamilton. “Ik weet zeker dat we het gevecht kunnen aangaan.”

Rosberg is ietwat gereserveerder dan zijn titelconcurrent. “De auto voelde prima in de eerste training, maar tijdens de tweede was de snelheid over één ronde niet honderd procent.” Maar chagrijnig is de Duitser er niet onder. “Het is hoe dan ook geweldig om op Monza te zijn, met alle tifosi. Het is geweldig nieuws dat we hier de komende drie jaar ook rijden.”