Mercedes heeft de laatste races een stijgende lijn te pakken, maar op de heuvelachtige Hungaroring lijkt die lijn weer naar beneden af te buigen. Lewis Hamilton en George Russell kwamen vrijdag niet in het stuk voor.

Lees ook: VT2: Ferrari deelt de lakens uit op Hungaroring, Verstappen worstelt zich naar P4

In de eerste training viel het naar de klasseringen gekeken nog wel mee, met een vijfde en zevende plek. Al was de achterstand op snelste man Carlos Sainz bijna een seconde. De tweede training liep minder lekker, met Russell achtste op negen tienden en Hamilton op 1.1 seconde op plaats elf.

“Het wordt een lastig weekend, dat is wel duidelijk”, weet Hamilton dat na de vrijdag al wel zo goed als zeker. Wat niet hielp, zo vertelt hij Motorsport Week, is dat hij eerst schade aan zijn vloer had. Al doet de W13 het volgens hem sowieso niet geweldig op de Hongaarse omloop.

“De auto is niet veranderd sinds vorige week en ik ben nog dezelfde coureur, maar om één of andere reden werkt het gewoon niet zo goed op deze baan.” Het gat, denkt hij, ‘is ongeveer hetzelfde als vorige week: een seconde’.

Russell

Russell tilt ondertussen niet te zwaar aan wat hij ‘niet onze beste vrijdag’ noemt. “We houden namelijk rekening met een natte kwalificatie en zondag compleet andere omstandigheden.” Mercedes gebruikte de vrijdag daarom ‘een beetje als testsessie’. “Dus het was een zware dag, maar wel productief.”

Lees ook: Verstappen vestigt hoop op regen: ‘Kunnen Ferrari op droge baan denk ik niet aan’