*

Mercedes: ‘Pas na het seizoen met Hamilton om de tafel’

Daan de Geus

Daan de Geus

31 augustus 2017 09:27

Mercedes: ‘Pas na het seizoen met Hamilton om de tafel’
Sutton Images

Mercedes wil pas na afloop van het seizoen weer met Lewis Hamilton in gesprek over het verlengen van het eind 2018 aflopende contract van de drievoudig wereldkampioen.

Dat verklaart Mercedes-teambaas Toto Wolff: “Dit is geen onderwerp waar we het in de slotfase van het seizoen over willen hebben. Er wacht ons immers nog een intens slotstuk. Pas als dat achter de rug is, gaan we hierover met Lewis in gesprek.”

Mercedes-topman Niki Lauda verklaarde eind juni nog dat er al gesprekken gaande waren tussen het team en de Brit. Het lijkt er nu dus op dat die onderhandelingen, voor zover ze al actief gaande waren, zijn opgeschort.

Dat laatste is op zich niet ongewoon voor Mercedes. Het team drukte tijdens de onderhandeling met Hamilton over zijn huidige deal ook een paar keer op de pauzeknop. Die gesprekken begonnen medio 2014, waarna het contract pas na meerdere onderbrekingen – onder meer vanwege de titelstrijd die Hamilton met zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg uitvocht – in mei van 2015 werd getekend.

Hoewel Hamilton in recente maanden met een transfer naar Ferrari in verband is gebracht, is de kans daarop – zeker voor de komende jaren – volgens Hamilton zelf nihil nu Sebastian Vettel daar heeft bijgetekend.

Wolff vertrouwt er wat mogelijke transfers betreft ook op niet voor verrassingen te komen te staan, aangezien Mercedes en Hamilton een goede relatie hebben. De Oostenrijker erkende recentelijk echter wel voortaan altijd een plan B te willen hebben, na Nico Rosbergs onverwachte beslissing eind 2016 met de titel op zak met pensioen te gaan.

Wolff met Bottas en Hamilton.

Bottas
Waar Hamiltons deal sowieso nog doorloopt tot en met eind 2018, loopt de overeenkomst van zijn teamgenoot Valtteri Bottas eind dit seizoen af. Wolff heeft echter al aangegeven dat het een no-brainer is om langer door te gaan met de Fin. Volgens Wolff moet alleen het papierwerk nog geregeld worden.

 

 

Gerelateerd