Mercedes streeft ernaar om aan het eind van dit jaar CO2-neutraal te zijn. Behalve met het veelbesproken DAS-systeem innoveert het Duitse team zo ook buiten de baan. De Zilverpijlen willen de CO2-uitstoot van het team terugdringen naar 10.000 ton en deze resterende hoeveelheid compenseren.

De FIA maakte vorig jaar november al plannen bekend om de gehele F1 in 2030 CO2-neutraal te maken. Ook wil de autosportbond dat alle evenementen vanaf 2025 duurzaam zijn. Hoewel deze doelen nog ver weg lijken, streeft Mercedes ernaar om dit aan het einde van 2020 te bereiken voor het eigen team.

Lees ook: Formule 1 van plan om in 2030 volledige klimaatneutraal te zijn

“We zijn de uitdaging aangegaan en proberen om aan het einde van dit jaar CO2-neutraal te zijn”, vertelt Toto Wolff op de website van het team. “Deze zomer ontvangen we al energie uit onze hernieuwbare bronnen, daar zijn we erg trots op. Je kunt al kleine verbeteringen behalen als je geen plastic gebruikt. Wij als Mercedes willen vooraan staan bij deze verandering.”

Lees ook: Räikkönen: ‘Formule 1 niet de beste plek om klimaatbewustzijn te promoten’

Mercedes CO2

Lewis Hamilton © Motorsport Images

Zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton streeft al jaren naar duurzaamheid en heeft zijn levensstijl hier al op aangepast. “Duurzaamheid is erg belangrijk voor mij”, vertelt de superster. “Ik heb de manier waarop ik reis veranderd en rijdt nu alleen nog maar in elektrische Mercedes-voertuigen.”

De Brit is erg content met Mercedes’ plannen om eind 2020 CO2-neutraal te zijn. “Het is geweldig dat het team verantwoordelijkheid neemt voor het klimaat en dat de gehele Mercedes-familie zich inzet om het probleem aan te pakken. Ik hoop veel te kunnen bijdragen aan de veranderingen.”