Kimi Räikkönen vindt de Formule 1 niet de juiste plek om gesprekken over het klimaat te promoten. Hij doet deze uitspraak naar aanleiding van opmerkingen van Lewis Hamilton, die de afgelopen tijd meer aandacht besteedt aan het klimaat. De Fin zegt dat de coureurs ‘beter thuis kunnen blijven en racen uit het hoofd moeten zetten’ als zij klimaatbewustzijn willen promoten.

Lewis Hamilton heeft zich onlangs uitgelaten over het klimaat en gisteren maakte de Brit bekend dat hij voor het einde van dit jaar CO2-neutraal wil leven. Räikkönen zegt dat hij het eens is met de boodschap van Hamilton, maar dat deze wel hypocriet is.

”Dit is iets waar iedereen op deze wereld bij betrokken is”, zegt Räikkönen tegen onder andere Racefans.net. ”Iedereen probeert te doen wat hij of zij kan om te helpen. Maar wij zijn waarschijnlijk niet de aangewezen groep om daarover te beginnen. Wij verbranden brandstof voor wat, om eerste of tweede te worden?”, aldus de Fin.

”Ik bedoel, we proberen zeker altijd ons steentje bij te dragen wanneer dat mogelijk is. Maar de Formule 1 is nou niet de beste plaats om mensen te vertellen hoe dit aangepakt moet worden. Als dat is wat we willen doen, dan kunnen we beter thuis blijven en het racen uit ons hoofd zetten. Het is een raar onderwerp om over te beginnen in een raceweekend”, aldus Räikkönen.

Hamilton verdedigde zichzelf gisteren tegen de kritiek op zijn vermeende hypocrisie. De Mercedes-coureur sprak zich vorige week op social media uit over hoe mensen bewuster met de aarde moeten omgaan. Het kwam hem op veel kritiek te staan vanwege zijn levensstijl als coureur. “Iedereen mag een mening hebben over hoe ik me uit op social media, maar uiteindelijk is het mijn platform”, zei Hamilton. “Ja, we reizen de wereld over en racen. We hebben meer invloed op het milieu dan de gemiddelde huiseigenaar, maar dat betekent nog niet dat je je niet mag uitspreken voor positieve verandering.”

Foto: Motorsport Images