Manor-coureurs Roberto Merhi en Will Stevens beginnen morgen door straffen van anderen vanuit de staart van het middenveld, maar waren in de kwalificatie gewoon weer de hekkensluiters, met Merhi voor Stevens.

Voor Merhi is het pas de tweede keer dit jaar dat hij Stevens in de kwalificatie verslaat, al doet hij dat nu wel voor de tweede keer op rij. “Ik ben heel blij met mijn kwalificatie”, zegt de Spanjaard dan ook. “Het liep hier tot aan de kwalificatie niet vlekkeloos voor me, maar de omstandigheden in de kwalificatie – met een opdrogende baan – waren perfect voor me.”

“Ik hoop dan ook dat het morgen hetzelfde soort weer wordt. Dit is bovendien een circuit waar zich nog wel eens incidenten kunnen voordoen, vooral in de eerste bocht, of de laatste twee. We moeten er dus voor zorgen dat we in een positie zitten om eventuele kansen te grijpen als die zich voordoen.”

Stevens
Voor Stevens was het ondertussen een frustrerende kwalificatie. “Want ik ben hier al het hele weekend snel, maar vandaag ging het er op de opdrogende baan om aan het eind in je laatste vliegende rondje een sterke tijd te noteren, en ik had daarin juist last van verkeer”, legt hij uit.

Aangezien het qua pace volgens Stevens wel goed zit, ziet ook hij genoeg reden om de race vol optimisme in te gaan. Merhi en Stevens beginnen overigens als zestiende en zeventiende, door straffen voor Red Bulls Daniel Ricciardo en McLaren-coureurs.