Na twee races aan de zijlijn komt Roberto Merhi in Rusland weer in actie voor Manor. De Spanjaard kan niet wachten om weer aan de slag te gaan en wil zijn visitekaartje afgeven.

Merhi moest de afgelopen twee races plaatsmaken voor de Amerikaan Alexander Rossi. Dat Merhi nu weer in mag stappen, komt omdat Rossi ook nog in de GP2 racet en komend weekend verplichtingen heeft in de GP2-races die in Sotsji onderdeel uitmaken van het voorprogramma van de Formule 1.

Voor Merhi betekent dit een herkansing: “Ik kan niet wachten om in Sotsji weer achter het stuur plaats te nemen. Het wordt mijn eerste race op dit circuit, maar ik heb er vorig jaar al wel meegedaan aan een vrije training dus ik ken de baan al redelijk goed.”

“Dat zal zeker helpen”, denkt Merhi, die vertelt dat hij ‘nauw met het team heeft samengewerkt’ tijdens de weekends waarin Rossi in de auto zat. “Ik weet dus hoe we er voor staan en verheug me erop weer in de auto een bijdrage te leveren. Ik wil er het meeste van maken tijdens de races in Rusland en Abu Dhabi”, besluit de coureur die na Sotsji weer drie races aan de kant moet blijven, maar vervolgens dus wel aan de seizoensfinale zal meedoen.

De andere Manor zal in Rusland bestuurd worden door vaste waarde Will Stevens, die al het hele jaar rijdt. “Het is niet verkeerd om de afgelopen races verschillende coureurs als graadmeter naast me te hebben gehad”, vertelt de coureur die naar contractverlenging voor 2016 bij het team hengelt.

In tegenstelling tot Merhi, heeft Stevens nog niet eerder op het Sochi Autodrom gereden. “Maar ik heb vorig jaar als reservecoureur wel van een afstandje een indruk op kunnen doen en heb er zin om nu zelf te ervaren hoe het is om in Sotsji te rijden.”