In Mexico worden plannen gesmeed om de Formule 1 weer naar het land te halen. De laatste Mexicaanse Grand Prix vond plaats in 1992.

Tegenover persbureau Reuters bevestigt Carlos Slim Domit, de zoon van de rijkste man ter wereld, dat de mogelijkheden worden onderzocht om weer een Grand Prix in Mexico te organiseren.

Mexico stond van 1963 tot en met 1970 en van 1986 tot en met 1992 op de Formule 1-kalender. De races werden verreden op het circuit Hermanos Rodriguez. Om daar weer een Grand Prix te kunnen houden is een flinke opknapbeurt nodig.

Het is echter niet gezegd dat de Mexicaanse Grand Prix daar opnieuw zal plaatsvinden. Een andere optie is een stratenrace in Guadalajara. Sergio Pérez, de eerste Mexicaanse Formule 1-coureur sinds 1981, trok daar eerder dit jaar veel bekijks met een demonstratie voor Sauber.

FIA-president Jean Todt staat open voor de Mexicaanse plannen. “Mexico heeft een sterke economie, dus ik denk dat het zeker mogelijk is”, aldus de Fransman. “Er moet worden voldaan een reeks criteria. Het belangrijkste is dat de veiligheid gegarandeerd is.”