*

Mick Schumacher wint bij Formule 4-debuut

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

27 april 2015 09:00

Mick Schumacher wint bij Formule 4-debuut
Sutton Images

Mick Schumacher, zoon van recordkampioen Michael, heeft bij zijn debuut in het Duitse Formule 4-kampioenschap direct zijn eerste zege gepakt. Op het circuit van Oschersleben won de 16-jarige Duitser de slotrace race van het weekend.

In de eerste race reed Schumacher zaterdag vanaf de negentiende startplaats naar de negende plaats aan de finish, wat hem de bokaal voor beste nieuwkomer opleverde. Zondag finishte de jongeling vervolgens als twaalfde in de tweede race.

In de laatste wedstrijd mocht Schumacher op de tweede stek starten, die hij ondanks een aanval van de Australiër Joseph Mawson aan de finish om wist te zetten in de eerste plaats. Het is voor de jonge Schumi zijn eerste zege in de eenzitters.

Na de eerste ronde van het kampioenschap bevindt Schumacher zich op de vijfde plaats in de rangschikking, 31 punten achter koploper en landgenoot Marvin Dienst. De zoon van Red Bull-ontwerper Adrian Newey, Harrison, rijdt ook mee; hij bekleedt met zes punten de twaalfde plek.

Schumacher komt uit voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing, het team waar Max Verstappen vorig seizoen bij actief was in het EK Formule 3. Vorig seizoen reed de Formule 4-coureur nog in de karts, waar hij onder het alias Mick Junior tweede werd in zowel het Duits, het Europees als het Wereldkampioenschap.