*

Van Amersfoort strikt Mick Schumacher

Linda van der Heide

Linda van der Heide

2 maart 2015 12:22

Van Amersfoort strikt Mick Schumacher
Formule1

Mick Schumacher, de 15-jarige zoon van Michael Schumacher, maakt dit seizoen in het Duitse ADAC Formule 4-kampioenschap zijn autosportdebuut voor het team van Frits van Amersfoort.

Een paar weken geleden was er al veel te doen om de jongste Schumacher-telg. Hij werd al met Van Amersfoort Racing in verband gebracht, maar de teameigenaar was nadrukkelijk verzocht door het management van Schumacher om geen commentaar te geven. Maar nu is het nieuws officieel naar buiten gebracht.

Mick Schumacher kartte tot voor kort onder de naam Mick Junior en Mick Betsch (de achternaam van zijn moeder Corinna) om geen aandacht op zich te vestigen. Pas kort geleden is besloten hem onder zijn eigen achternaam te laten racen. Om die reden heeft de familie het nieuws rondom zijn autosportdebuut zo lang mogelijk stil gehouden.

Hectiek 

Frits van Amersfoort is zich bewust van alle hectiek die er om Schumacher zal ontstaan. Van Amersfoort: “We zijn wel wat gewend na vorig jaar, maar ik ben blij dat het nieuws nu openbaar is. We hebben immers al getest op Assen en Zandvoort en gaan binnenkort op Hockenheim testen. De kans dat hij daar herkend wordt, is groot – dus dan is het beter dat het nieuws al officieel is.”

De teambaas kijkt er naar uit om met de jonge coureur samen te werken. “We hebben nu een paar keer met hem getest en hij is enorm leergierig en enthousiast.”

Simulator 

De samenwerking met Schumacher ontstond na een test in hun simulator. “Het is traditie geworden om de nummer twee uit het Duits junior kart-kampioenschap een test aan te bieden ins onze simulator. De Duitse motorsport (DMSB) regelt dit en zo kwamen we vorig jaar herfst voor het eerst in contact met de familie Schumacher.” Na een test in Valencia besloten Schumacher en Van Amersfoort met elkaar in zee te gaan.

Het Formule 4-kampioenschap gaat op 25 april van start in Oschersleben.