Bij Sauber is men bepaald niet te spreken over hoe de eerste dag in de straten van Monaco is verlopen. De Saubers kwamen er niet aan te pas.

Geen enkele Sauber reed op donderdag naar een klassering beter dan de zestiende positie. Felipe Nasr deed dat in de eerste vrije training. Die werd echter gekenmerkt door problemen aan de voorkant: “Ik kreeg amper temperatuur in mijn banden. Dat kwam enerzijds door de frisse temperaturen in Monaco, maar anderzijds ook door een gebrek aan downforce.”

In de middag ging Nasr weer de baan op voor een totaal van tien rondjes. Het leverde hem de zeventiende tijd op. Dat is bepaald niet goed, maar Nasr denkt te weten waar de Sauber te kort komt: “We missen tractie bij het uitkomen van de bochten en dat zullen we moeten verbeteren als we zaterdag beter voor de dag willen komen dan vandaag.”

Ericsson
Hoe kleurloos de dag van Nasr ook lijkt, het kan altijd nog slechter. Marcus Ericsson is daar het levende, maar weinig actieve bewijs van. De Zweed moet de tweede training aan zich voorbij laten gaan. Een probleem met de ERS-systeem speelt hem parten.

“’s Ochtends reden we weliswaar niet zoveel ronden als dat we hadden gewild, maar we verbeterden ons wel elke keer dat we naar buiten gingen”, blikt Ericsson terug. “Helaas was de middagsessie voor mij al over voor die goed en wel begon. Dat is jammer, maar de schade blijft door de regen beperkt. Ook anderen hebben immers niet veel ronden kunnen rijden. Het is geen super begin van het weekend, maar ik kijk nog steeds uit naar wat ons nog te wachten staat.”