Volgens het Britse Autosport wordt het Losail International Circuit in Qatar in overweging genomen als locatie om in 2014 een wintertest af te werken.

Dit komt volgens Autosport vooral omdat de teams er belang aan hechten om voor seizoen 2014 – waarin de regels ingrijpend veranderen met onder meer de introductie van de 1.6 V6-motoren – een meerdaagse test af te werken op een warme locatie, zodat ze zich beter kunnen voorbereiden op races die onder hete omstandigheden verreden worden.

De laatste paar jaar zijn de wintertests steevast in Spanje afgewerkt, maar daar wil het nog wel eens regenen en zelfs als het droog is zijn de temperaturen in Barcelona en Jerez ’s winters niet te vergelijken met die in het Midden-Oosten.

Ook met oog op het testen van de banden achten de teams het nuttig een warmer oord op te zoeken, aangezien de temperatuur van grote invloed is op de prestaties van het rubber en de eerste paar races op de kalender bovendien traditiegetrouw in relatief warme oorden als Maleisië en Bahrein gehouden worden.

Over Bahrein gesproken, het Bahrain International Circuit is volgens Autosport eveneens kandidaat om de ‘warme wintertest’ te houden, mochten de Bahreini erin slagen van hun Grand Prix wederom de seizoensopener te maken. Ook het Yas Marina circuit in Abu Dhabi wordt verder nog genoemd als een mogelijk geschikte locatie voor een meerdaagse wintertest.

Foto: het Losail International Circuit heeft al eens een GP2 Asia Series-race georganiseerd.