Het Nederlandse raceteam MP Motorsport is dit jaar op drie fronten actief in de autosport. Op de teampresentatie werd bekend gemaakt dat MP zal meedoen in de Formule 2, de Eurocup Formule Renault 2.0 en de Formule 4. 

Op de thuisbasis in Westmaas presenteerden de coureurs en de medewerkers van MP Motorsport ook de auto’s voor het nieuwe seizoen. Vorig jaar was het team succesvol en veroverde het twee internationale titels: het Spaanse en Noord-Europese Kampioenschap Formule 4 met Richard Verschoor. Ook dit seizoen hoopt MP weer om de prijzen mee te doen.

“Met het pakket dat we nu hebben, verwacht ik dat we in alle drie kampioenschappen races kunnen winnen. Zeker in de Eurocup en het Noord-Europees zonekampioenschap Formule 4 is de titel het doel”, zegt teammanager Sander Dorsman.

Formule 2
In de voormalige GP2-klasse, nu weer Formule 2 genaamd, zal het Nederlandse formulteam gaan rijden met twee talentvolle coureurs. “Met Jordan King en Sergio Sette Câmara hebben we een sterk duo in de Formule 2”, vindt Dorsman. “Samen met hen kunnen we voortbouwen op het mooie seizoen van vorig jaar.”

Andere klassen
In de Eurocup Formule Renault 2.0 is MP dit jaar actief met coureurs Richard Verschoor, Jarno Opmeer en Neil Verhagen. In de Formule 4 rijden Christian Lundgaard, Bent Viscaal, Lukas Dunner en Tristan Charpentier voor het Nederlandse team.

Foto: Sergio Sette Câmara met zijn Formule 2 bolide © Dutch Photo Agency