Oud Formule 1-sponsor Harry Muermans eist elf miljoen euro van Robert Doornbos. Muermans stelt dat hij dat bedrag aan Doornbos heeft geleend, terwijl de oud Formule 1-coureur in de veronderstelling was dat het om sponsorgeld zou gaan.

Dagblad de Limburger pakt vandaag groots uit met het nieuws. De krant weet te melden dat de vastgoedmagnaat onlangs bij de rechtbank van Almelo een eerste zaak won. De rechter veroordeelde daarbij een bedrijf dat vanaf 2008 de belangen van Doornbos behartigde tot betaling van bijna een miljoen euro aan Muermans. Belangrijk in die zaak is dat de rechter vaststelde dat het wel degelijk om leningen gaat en niet om sponsorgeld.

Robert Doornbos reed in 2005 dankzij Muermans acht races voor Minardi. In 2006 was hij testcoureur voor Red Bull en kwam hij drie races in actie. Ook toen kreeg hij steun van de Limburger, evenals bij zijn Champ Car-avontuur. De samenwerking hield pas in 2008 op.

Madelon Doornbos, de zus van Robert, geeft leiding aan het bedrijf dat de belangen van Doornbos behartigde. Volgens de rechter hebben zij ten onrechte sponsorgeld en andere inkomsten geïnd die aan de vastgoedmagnaat toekomen.

Het is duidelijk dat Muermans zijn gram wil halen, want het blijft niet bij deze ene zaak. Dagblad de Limburger meldt dat Muermans bij de rechtbank in Roermond een soortgelijke procedure heeft aangespannen. Ditmaal tegen de persoon Doornbos. Zijn eis is hoog: het gaat om elf miljoen.

Via een zakelijke constructie met een bedrijf op de British Virgins Islands leende Muermans tussen 2005 en 2008 in totaal elf miljoen euro aan Doornbos. Het geld wat Doornbos zou verdienen aan prijzengelden en reclameopbrengsten, zou hij aan de zakenman terug betalen.

De twee raakten echter gebrouilleerd en Muermans zag geen cent van zijn investering terug. Hij hoopt via de rechter alsnog betaling af te dwingen.

Doornbos is niet bereikbaar voor commentaar.