Veel personeel uit de Formule 1-wereld zit naar verluidt nog zonder een geldig visum voor India en mag het land, zoals het er nu voor staat, dus niet in als de race daar eind oktober gehouden wordt.

De Grand Prix van India krijgt de laatste weken veelvuldig met allerlei administratieve en bureaucratische problemen te maken. Begin deze maand staken er al berichten de kop op dat de Formule 1-teams vele miljoenen aan invoerrechten moeten betalen om al hun materieel het land in te krijgen, terwijl er nu dus ook problemen zijn met de visa van veel teamleden en ook journalisten.

Volgens The Times of India heeft het halve team van HRT bijvoorbeeld nog geen visum, terwijl ook Mercedes-coureur Nico Rosberg het land vooralsnog niet in mag.

Volgens FIA-topman Matteo Bonciani – verantwoordelijk voor de communicatie-afdeling van de autosportbond en zelf ook nog niet in het bezit van een geldig visum – is het echter nog veel erger dan dat: “Als ze er daar drie weken over doen om de aanvraag voor een visum te verwerken, dan kan negentig procent van de Formule 1-wereld straks niet bij de race zijn”, waarschuwt hij in diezelfde Times of India.

Goed nieuws lijkt er daarentegen wel te zijn waar het de kwestie met de invoerbelasting betreft. De Jaypee Group, de organisatoren van de race, hebben tegenover Sky Sports namelijk aangegeven dat zij een eventuele aanslag wel voor hun rekening willen nemen, hoewel ze ook claimen een overeenkomst met de overheid te hebben om deze spullen rechtenvrij, of tegen een gereduceerd tarief, te mogen invoeren.