Felipe Nasr gaat er na de voor zijn team Sauber lastig verlopen seizoensopener vanuit dat ook de komende Grands Prix niet makkelijk worden voor het Zwitserse team.

Nasr begon de Grand Prix van Australië als zeventiende en finishte als vijftiende, terwijl teamgenoot Marcus Ericsson als vijftiende van start ging en de eindstreep niet haalde. Na de race lieten allebei de coureurs optekenen dat hun C35-bolides snelheid te kort kwamen, hetgeen Nasr nu herhaalt tegenover Autosport.

“We komen om eerlijk te zijn simpelweg snelheid te kort. We missen veel performance vergeleken met onze rivalen. In Australië hadden we echt nooit punten kunnen scoren. Die bleven ver buiten bereik in Melbourne, dus het is duidelijk dat we veel werk voor de boeg hebben”, erkent Nasr.

Formula One World Championship 2016, Round 1, Australian Grand Prix, Melbourne, Australia, Friday 18 March 2016 - Felipe Nasr (BRA) Sauber C35.

Nasr had een moeilijk weekend in Australië.

De Braziliaan hoopt dan ook dat Sauber ‘zo snel mogelijk’ met updates voor de C35 komt: “Want er zijn veel vlakken waarop we de auto moeten verbeteren en het gaat echt puur om performance. Tot we met updates komen, blijven we het moeilijk houden”, benadrukt Nasr de noodzaak van het brengen van doorontwikkelingen daarbij.

Wat hem persoonlijk niet hielp tijdens het raceweekend in Melbourne, zo stipt Nasr aan, is dat het chassis dat hij aldaar gebruikte pas de woensdag voor de race af was. “De set-up van mijn auto was daardoor niet honderd procent, dus als we op dat gebied nog wat ‘huiswerk’ doen, dan kunnen we het al wat beter maken.”

Over het algemeen heeft Sauber over de winter echter terrein verloren ten opzichte van haar rivalen, erkent Nasr. “De andere teams hebben een grotere stap gezet dan wij hadden verwacht.” Dit terreinverlies inlopen wordt een flinke opgave, zeker omdat Sauber het financieel ook nog zwaar heeft, weet Nasr: “Maar hopelijk lukt het ons toch.”