Door de regen liet ook Sauber haar coureurs niet veel rijden, maar Felipe Nasr heeft toch wat gehad aan de rondjes die hij op het voor hem nieuwe Suzuka heeft afgelegd.

“Dit is een nieuw circuit voor me, dus het is belangrijk dat ik het snel onder de knie heb. Ik ben dan ook tevreden dat ik ondanks de regen nog wat rondjes heb kunnen rijden”, vertelt Nasr, die tot negentien ronden en – achtereenvolgens – een elfde en negende tijd kwam.

“We hebben ook nog wat data verzameld waar we in de volgende sessies wat aan zullen hebben”, vervolgt de Braziliaan, die hoopt dat hij zaterdag ook nog de kans krijgt om kennis te maken met een droog Suzuka.

Volgens teamgenoot Marcus Ericsson komt dat wel goed, want de coureur die in 2009 nog Japans Kampioen Formule 3 werd heeft het laatste weerbericht gezien: “En volgens de voorspellingen blijft het de rest van het weekend droog.”

Ericsson omschrijft zijn eigen werkdag verder als ‘lastig’: “Vanwege de regen.” In zijn Sauber C34 reed de Zweed in totaal 24 rondjes. In de eerste training liet hij daarbij de negende tijd noteren, in de tweede de dertiende.