Met Felipe Nasr twee keer bij de eerste tien, lijkt Sauber er ook in China weer aardig bij te zitten, al moet Nasrs teamgenoot Marcus Ericsson nog wel een beetje op gang komen.

Ericsson wist de eerste tien namelijk in beide sessies niet te halen: de Zweed was achtereenvolgens veertiende en dertiende. Toch is ook hij zeker niet ontevreden. “Het was wel een redelijke dag”, vertelt Ericsson. “Ik heb veel rondjes kunnen rijden en het hele programma afgewerkt.”

“Ik kreeg vooral op nieuwe banden weliswaar nog geen geweldig gevoel van de auto, maar de lange runs waren goed – hetgeen fijn is met oog op de race – en we hebben nog genoeg tijd om aan de set-up te werken.”

In de andere Sauber C34 liet Nasr een strakke vijfde tijd noteren in VT1. In de tweede training zakte hij wat terug, maar zat hij met een achtste tijd alsnog ruim in de top tien. De Braziliaan rept dan ook over ‘een goede dag’: “Ik ben tevreden, en de problemen waar ik in Maleisië het hele weekend last van had lijken gelukkig ook opgelost”, vertelt de coureur die aldaar maar geen goede afstelling kon vinden.

Voor de race op het Shanghai International Circuit in China heeft Sauber bovendien een aantal updates voorbereid, welke volgens Nasr prima werken. “Het is nu natuurlijk nog wel zaak ons verdere werk goed te doen en ons sterk te kwalificeren, maar als dat lukt, denk ik dat we zeker kans maken om in de race weer te scoren”, aldus Nasr.