Felipe Nasr scoorde zondag zijn en Saubers eerste WK-punten van 2016. Een opsteker voor Sauber, maar ook voor zijn eigen Formule 1-kansen.

Dat erkent Nasr, die nog geen contract op zak heeft voor 2017, in gesprek met het Braziliaanse Globo. “Een goed resultaat helpt natuurlijk altijd”, weet de Braziliaan.

“Ik heb tijdens het weekend zelf gezegd dat ik me op het racen wilde concentreren en pas daarna aan de toekomst wil denken. Ik ben echter sowieso heel blij met de punten.”

Nasr vertelt verder dat hij na de race met Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn heeft gesproken en ze ‘heel tevreden’ was. Sauber is één van de twee teams waar Nasr nog kans maakt op een zitje.

Het andere team is Manor, dat door Nasrs puntenfinish naar de elfde plek in het teamklassement is teruggewezen, waarin Sauber nu tiende staat.

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport is dat slecht nieuws voor Manor omdat – meer nog dan bij Sauber – elke euro telt bij het kleine Britse achterhoedeteam.

Auto, Motor und Sport bericht daarbij dat Nasr nog een kandidaat is bij zowel Sauber als Manor, net als Pascal Wehrlein, de Duitser die dit jaar al voor Manor rijdt.

Manor is een Mercedes-klant en Wehrlein rijdt daar mede op voorspraak van Mercedes, waarvan hij een protegé is. Toch zou Mercedes ook Ferrari-klant Sauber als mogelijke bestemming voor Wehrlein zien.

Dit omdat er vraagtekens zouden bestaan om Manors toekomst. Mercedes’ motorsportchef sprak volgens Auto, Motor und Sport in Brazilië ook uitgebreid met Sauber-teambaas Kaltenborn.

Wie dat ook deed, is Esteban Gutiérrez, die na dit seizoen weggaat bij Haas. Gutiérrez reed eerder al in 2013 en 2014 voor Sauber en zou – net als Nasr, naar verluidt – ook nog met Manor spreken.

Rio Haryanto, die eerder dit seizoen twaalf Grands Prix voor Manor reed, zou ook met dat team onderhandelen. De verwachting is dat Nasrs huidige teamgenoot Marcus Ericsson bij Sauber blijft.

Formula One World Championship 2016, Round 20, Brazilian Grand Prix, Sao Paulo, Brazil, Sunday 13 November 2016 - Pascal Wehrlein (GER) Manor Racing on the drivers parade.

Wehrlein had op een 2017-zitje bij Force India gehoopt, maar daar is zijn Manor-teamgenoot Esteban Ocon mee aan de haal gegaan.