Voor Felipe Nasr is het ‘een droom’ om twee punten te hebben gescoord in zijn thuisrace. Voor zijn team Sauber zijn deze eerste punten van 2016 financieel zeer waardevol.

Door de puntenfinish van Nasr is Sauber bij de constructeurs voorbij gegaan aan Manor, dat maar één punt heeft. Manor staat daardoor nu elfde, terwijl Sauber eindelijk van deze plek af is en tiende staat.

Het verschil tussen die twee klasseringen aan prijzengeld over 2016 is ‘maar’ tien miljoen euro, maar er zit een groter verschil in de uitbetalingen voor prestaties over de langere termijn.

Teams die in minstens twee van de drie voorgaande seizoenen bij de eerste tien zijn gefinisht, kunnen tijdens het jaar namelijk op nog zo’n dertig miljoen euro aan extra uitbetalingen rekenen.

Met het opklimmen naar de tiende plek, verzekert Sauber zich – mits het deze bij de slotrace in Abu Dhabi vast kan houden – nu al tot en met 2018 van deze extra uitbetalingen.

De twee punten zijn voor Sauber dus zowel waardevol als welkom, terwijl ze dat laatste ook zeker zijn voor Nasr: “Dit is een droom die uitkomt, ik had nooit gedacht in mijn thuisrace te scoren.”

“Het was geweldig”, geniet Nasr na. “Ik hoopte nog even dat de race eerder zou worden afgevlagd, toen we verder vooraan reden, maar ik ben heel blij voor het team met deze negende plek.”