Voor het eerst sinds de Grand Prix van China van medio april staat er weer een Sauber bij de eerste tien op de grid. Felipe Nasr had ‘een geweldige kwalificatie’ en haalde Q3 op eigen kracht.

Nasr reed daarin de negende tijd, maar doordat Daniil Kvyat nog voor hem wegvalt door een gridstraf, mag Nasr zelfs als achtste beginnen. Ook teamgenoot Marcus Ericsson profiteert van de straf van Kvyat en schuift zodoende op van de twaalfde naar de elfde startplaats.

“De jongens hebben het goed gedaan”, meent teambaas Monisha Kaltenborn, die denkt dat het er veelbelovend uitziet voor de race. Nasr beaamt dat: “Dit was een geweldige kwalificatie voor ons en het voelt goed om beslag te leggen op deze prima startplek. Het weer maakte het er niet makkelijker op, maar alles viel op z’n plek en iedereen heeft z’n werk goed gedaan. Ik ben er nu ook zeker van dat ik in de race om de punten mee kan doen.”

Ericsson reageert wat minder opgewekt, maar is ook weer niet geheel ontevreden. “Want ik baal ervan dat mijn rondje niet goed genoeg was om ook door te mogen naar Q3. Het was ook niet eenvoudig vandaag, al voelde ik me ondanks dat – en ondanks mijn rondetijd – lekker achter het stuur van de auto. Gelukkig biedt mijn startplaats dan ook alsnog perspectief voor de race.”