Robin Frijns gaat volgende maand bij de talententest in Abu Dhabi voor Sauber testen. Het wordt de eerste serieuze Formule 1-test voor de World Series-coureur.

De Limburger imponeert dit jaar als debutant in hoogste Formule Renault-klasse. Frijns verloor in Paul Ricard, het voorlaatste raceweekend, de leiding in het kampioenschap aan Jules Bianchi, maar met een achterstand van vijf punten heeft hij alles nog in eigen hand om de titel te pakken.

Sauber beloont Frijns alvast voor een indrukwekkend seizoen. De 21-jarige coureur gaat in de week na de Grand Prix van Abu Dhabi op het Yas Marina-circuit testen voor de Zwitserse renstal. Hij zal zijn stoeltje moeten delen met Esteban Gutierrez, de Mexicaan die hoog op Saubers lijstje staat om Sergio Pérez te vervangen.

Frijns maakte eerder dit jaar al kennis met een Formule 1-auto. In Moskou mocht hij een demonstratie in een Red Bull verzorgen. Hij is blij dat hij nu écht de kans krijgt. 

“Geweldig nieuws!”, aldus de Maastrichtenaar. “Hier hebben we al die jaren hard voor gewerkt en nu is het eindelijk zo ver: een officiële Formule 1-test. Ik wil Peter Sauber en Monisha Kaltenborn enorm bedanken voor deze kans. Ik ga mijn uiterste best doen om een goede indruk achter te laten.”