Volgend seizoen kunnen we rekenen op in ieder geval één Nederlander in de DTM. BMW zet in 2013 een vierde team in en landgenoot Ernest Knoors is aangesteld als teambaas van BMW Team MTEK.

Ernest Knoors is momenteel nog werkzaam in de Formule 1. Jarenlang was hij in dienst van Ferrari. Bij de het Italiaanse team was hij verantwoordelijk voor de klantenmotoren van Ferrari. Dit seizoen verhuurt hij zich als consultant aan Ferrari en is hij verantwoordelijk voor de krachtbronnen bij Sauber.

Het was al bekend dat Knoors na dit seizoen de Formule 1 vaarwel zou zeggen. In eerste instantie om het rustiger aan te doen, maar toen kwam opeens DTM op zijn pad. Een kans die hij moeilijk kon weigeren. “Ik kijk enorm uit naar mijn nieuwe taak om van het BMW-team MTEK een succes te maken”, verklaart de Nederlander

“In de loop van mijn carrière ben ik in de meeste vormen van autosport actief geweest, en DTM staat bekend om zijn hoge niveau van werken. BMW Motorsport maakt momenteel een fantastisch debuutseizoen mee. We willen ook ons aandeel hebben in het succes en de BMW-fans reden tot juichen geven in 2013”, aldus Knoors. “Het is duidelijk dat we als nieuw team veel te leren hebben. Ik ben ervan overtuigd dat onze leercurve steil zal zijn. Het huidige seizoen geeft het indrukwekkende bewijs van het algemene concurrentievermogen van de BMW M3 DTM.”

Knoors doelt daarmee op de drie zeges, drie polepositions en negen podiums van BMW.

Het nieuwe MTEK zet volgend jaar twee BMW M3 DTM’s in, maar welke coureurs er achter het stuur kruipen, is nog niet bekend.