Tijdens een feestelijke presentatie op het hoofdkwartier in Westmaas heeft MP Motorsport de rijders en auto’s voor 2013 gepresenteerd. Het Nederlandse team komt komend jaar niet alleen uit in de Formule Renault 2.0 en Auto GP, maar ook in de GP2 Series.

Daniël de Jong was al bevestigd als GP2-coureur voor MP Motorsport, maar maakte tijdens de teampresentatie bekend ook weer Auto GP te gaan rijden. Daar krijgt hij gezelschap van Meindert van Buuren jr. In de GP2 wordt Adrian Quaife-Hobbs zijn teamgenoot. De Brit won vorig jaar het Auto GP-kampioenschap.

“We hebben echt een slag geslagen door Adrian als teamgenoot aan Daniël te koppelen”, aldus MP’s teammanager Sander Dorsman. “Veel mensen zien een grote toekomst voor hem weggelegd. In de AutoGP liet hij het afgelopen jaar nog eens zien wat voor een groot talent hij is.”

In de GP2 mikt Quaife-Hobbs eveneens op het hoogste. “We doen niet mee als veldvulling”, zegt hij. “We willen winnen.” Ook De Jong droomt uiteraard van succes, maar wil de lat niet te hoog leggen. “Vorig jaar reed ik een paar GP2-races en zat ik dicht tegen de toptien aan en deze auto is een stuk beter”, verklaart de Nederlander. “De toptien is dus realistisch, maar ik denk dat er nog wel meer mogelijk is.”

MP Motorsport heeft de auto’s, materiaal en medewerkers van het Italiaanse Coloni overgenomen. Het Italiaanse team verliet de serie na onenigheid met de organisatie. De renstal kwam daardoor afgelopen jaar al niet meer in aanmerking voor punten, maar GP2-veteraan Luca Filippi won wel de hoofdrace op Monza.