*

Neeeum: hét nieuwe geluid van de F1, door The Chemical Brothers

Redactie

Redactie

7 maart 2019 11:33

Neeeum: hét nieuwe geluid van de F1, door The Chemical Brothers
Motorsport Images

Een nieuw jaar, een nieuw geluid: The Chemical Brothers hebben hun nieuwe track ‘We’ve got to try’ geremixt tot een drie seconden durende clip die te horen zal zijn tijdens het nieuwe Formule 1-seizoen.

‘WGTT115000BPM F1 NEEEUM MIX’ is de officiële naam van het geluidsfragment dat ‘de nieuwe geluidsidentiteit van de Formule 1’ is, zoals de sport dat in een persbericht noemt.
(Tekst loopt door onder het geluidsfragment)

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het nummer ‘We’ve got to try’ dat vrijdag 8 maart wordt uitgebracht door The Chemical Brothers is daarbij geremixt tot een clip van drie seconden en versneld tot 15.000 beats per minute, wat gelijk staat aan het maximale toerental van 15.000 toeren per minuut van een Formule 1-motor. Het geluid is dus niet zelf van een Formule 1-bolide, maar nagemaakt. Het ‘Neeeum’-geluid zal komend seizoen frequent te horen zijn, net als ‘We’ve got to try’.

Vorig jaar introduceerde Liberty Media, de eigenaar van de Formule 1, al een speciale theme song van componist Brian Tyler. Deze kun je hier op YouTube luisteren.

Lees meer over

Liberty Media