Caterham-coureur Heikki Kovalainen kwam vanmiddag vijf honderdsten tekort om Q2 te halen. Positief is daarentegen wel dat hij bijna een seconde sneller was dan zijn teamgenoot Vitaly Petrov.

Kovalainen reed in Q1 een 1:16.538, terwijl Jean-Éric Vergne een 1:16.491 liet noteren. Kovalainen liep Q2 daardoor net mis, maar hij kijkt toch overwegend positief terug op zijn kwalificatie: “Een goede sessie voor me”, zegt hij dan ook. “De balans van de auto was goed en ik kon echt lekker pushen.”

“Ik had vooraf voorspeld dat ik Q2 kon halen en als één van de Marussia’s me niet had opgehouden, was dat ook gelukt, maar dat hoort nu eenmaal bij racen in Monaco”, relativeert de Fin het oponthoud.

Gezien zijn goede kwalificatie-vorm, verwacht Kovalainen morgen ook aan te kunnen klampen bij de teams uit de staart van het middenveld. “Eerder dit jaar hebben we laten zien dat we in de eerste helft van de race vaak goed kunnen bijblijven, maar aangezien een ronde over dit circuit korter duurt dan elders, verwacht ik dat we dat nu de hele race kunnen volhouden.”

Teamgenoot Petrov kwam 0.866 seconde tekort om Kovalainen te verslaan. De Rus is desondanks niet ontevreden. “De auto voelde goed aan en ik heb het idee dat we het maximale eruit hebben gehaald, ook al kon ik geen KERS gebruiken doordat we daar vanochtend een probleem mee hebben gehad.”

“Op meer dan dit had ik dan ook niet gehoopt”, vervolgt Petrov. “Ik heb erg veel zin in de race van morgen, want er worden hier vaak veel fouten gemaakt, dus als wij daar van kunnen profiteren, wordt het een interessante race.”

Kovalainen en Petrov kwalificeerden zich overigens als achttiende en negentiende, maar beginnen de race als zeventiende en achttiende omdat Pastor Maldonado is teruggezet.