Red Bulls technisch directeur Adrian Newey vindt het lastig om in te schatten hoe dicht McLaren zijn eigen team genaderd is, al denkt hij dat het goed mogelijk is dat de verhoudingen per circuit zullen verschillen.

Newey laat allereerst weten dat hij niet verrast is dat McLaren er in Maleisië goed bij zat, nadat het team in Australië ook al beter voor de dag kwam dan na de wintertests verwacht werd: “Het hoort bij de Formule 1 dat dit de krachtsverhoudingen zich ontwikkelen en veranderen”, zegt hij.

“Het is duidelijk dat McLaren in Maleisië een stuk dichterbij zat tijdens de kwalificatie, maar aangezien wij niet genoeg over hun bolide weten, is het onmogelijk om te bepalen of dat door het circuit kwam of door de veranderingen die ze de laatste tijd aan hun auto gemaakt hebben.”

Volgens Newey is het namelijk zeer goed mogelijk dat de rangorde afhankelijk zal zijn van het circuit waarop geracet wordt en hoe de teams aldaar gebruik maken van hun Pirelli-banden: “Dat hebben we een paar jaar geleden immers ook al gezien”, legt hij uit.

“De strijd ging toen tussen McLaren en Ferrari, twee teams die op een hele andere manier gebruik maakten van hun banden. Op het ene circuit voerde de ene renstal daardoor de boventoon, terwijl het andere team een race later weer de dienst uitmaakte, dus ik weet vrij zeker dat het bandengebruik ook dit jaar een factor gaat zijn.”