Force India is al zeker van de zesde plek in het WK en heeft dus ‘niets te verliezen’ in Abu Dhabi, maar nog wel wat te winnen: de vijfde plek die momenteel in handen is van McLaren.

“Het zal niet makkelijk worden, maar we gaan alles geven om die vijfde plaats van McLaren af te pakken en dan moeten we maar zien of het genoeg is”, verklaart teambaas en eigenaar Vijay Mallya, die benadrukt dat zijn Force India ‘niets te verliezen, maar genoeg te winnen’ heeft in Abu Dhabi.

Behalve dat de zekerheid van de zesde plaats natuurlijk enige rust geeft, put Mallya ook vertrouwen uit eerdere optredens van zijn team op het Yas Marina Circuit. “We zijn er doorgaans competitief en ik verheug me dan ook zeer op de race.”

Force India-coureurs Sergio Pérez en Nico Hülkenberg komen ondertussen met eenzelfde doel, maar iets ander voortraject naar Abu Dhabi. “Mijn laatste twee races waren wat teleurstellend”, erkent Pérez. “Ik wil me daarom herpakken en het seizoen met een goede prestatie afsluiten, temeer omdat het over het algemeen wel een goed jaar is geweest met een aantal mooie resultaten en ik er daar graag nog één aan wil toevoegen.”

Teamgenoot Hülkenberg hoopt de weg die hij is ingeslagen ondertussen juist te vervolgen. “Tijdens het vorige raceweekend, in Brazilië, hadden we de snelheid weer te pakken en ik hoop dat dat in Abu Dhabi ook het geval is. We hebben een sterk jaar achter de rug en het zou mooi zijn het in stijl af te sluiten met nog wat meer punten”, aldus de Duitser.