De FIA en de F1 Group hebben aangegeven dat er eindelijk weer een Concorde Agreement op tafel ligt. De sport moet het al sinds het eind van vorig seizoen zonder Agreement doen.

In het Concorde Agreement ligt alles vastgelegd met betrekking tot verdeling van tv-gelden en prijzengeld. Beide partijen geven in een kort statement aan tot een overeenstemming te zijn gekomen:

“De Formula One Group en de FIA hebben een overeenkomst getekend waarin een raamwerk voor een nieuw Concorde Agreement wordt voorgelegd.”

“Deze overeenkomst zal van kracht worden op het moment dat de bestuurlijke organen van de betrokken partijen hun handtekening hebben gezet.”

“Meer informatie over deze overeenkomst zal worden vrijgegeven op het moment dat iedereen zijn goedkeuring heeft gegeven.”

De overeenkomst zoals deze nu op tafel ligt, is de zevende Concorde Agreemtent sinds de invoering in 1981. De FIA is de internationale autosportfederatie, terwijl De Formula One Group bestaat uit een groep bedrijven die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de exploitatie en promotie van de sport.