De Australiër Jack Brabham werd in 1959 wereldkampioen Formule 1 in een Cooper T51, een wonderschone bolide die nu voor het eerst in schaal 1:18 als model verkrijgbaar is en zodoende de collectie van heel wat verzamelaars compleet kan maken.

Het 1:18 model van Brabhams kampioenschapsauto is geproduceerd door Schuco en is een zeer waarheidsgetrouw replica van de bolide waarmee Brabham in ’59 op weg naar zijn eerste wereldtitel de Grote Prijzen van Monaco en Engeland won.

Het detail van het schaalmodel is werkelijk verbluffend: de cockpit is volledig afgewerkt, voorzien van een heerlijk ouderwetse leren stoel en houten stuur én de zeer precies nagemaakte motor ligt, zoals dat hoort bij deze auto, achterin.

Het model van de Cooper – Climax heeft in schaal 1:18 lang op zich laten wachten: het is nu voor het eerst dat is uitgebracht, hetgeen in een oplage van tweeduizend stuks gebeurt. Voor liefhebbers die bolides van wereldkampioenen verzamelen is dit dus hét moment om hun collectie compleet te maken.

Aan de 1:18 Cooper – Climax van Schuco hangt een prijskaartje van € 209,95. Dit indrukwekkende nieuwe schaalmodel is uiteraard via onze webshop te bestellen.

Foto © Schuco.