Silverstone kent tijdens de komende Grand Prix van Groot-Brittannië al een nieuwe lay-out. Formula One Management heeft de wijzigingen aan het circuit goedgekeurd.De nieuwe sectie kwam er aanvankelijk alleen om te voldoen aan de veiligheidseisen van de MotoGP, maar het ‘Arena’-gebied was volgens uitvoerend directeur van Silverstone, Richard Philips, altijd voor twee en vier wielen bedoeld.

De organisatie van Silverstone heeft niet op eigen houtje besloten om de nieuwe lay-out al in 2010 te gebruiken. “Wij zijn heel zorgvuldig geweest en hebben nauw samengewerkt met coureurs om er zeker van te zijn dat, hetgeen wat Silverstone nu al aanbiedt, niet verloren gaat voor coureurs en toeschouwers”, aldus Philips.

Het nieuwe Arena-gedeelte begint en eindigt in de laatste sector van het circuit. De organisatie hoopt dat het inhalen op het nieuwe gedeelte wordt bevorderd. Volgens Philips moest Silverstone met de tijd mee.

“Sommigen zullen het zonde vinden dat de auto’s niet meer onder de brug door accelereren. We moeten echter met de tijd mee en kijken hoe we de ervaring kunnen verbeteren”, meent Philips. “De nieuwe lay-out brengt een extra dimensie met zich mee. Het is een nieuwe uitdaging voor rijders en de toeschouwers kunnen dichter bij de actie staan.”

Het circuit van Silverstone wordt met de komst van het nieuwe gedeelte 760 meter verlengd.

BvdB