Max Verstappen krijgt als enige de beschikking over een verbeterde Renault-motor voor de Grand Prix van Singapore. Dat maakt de motorsportchef van Renault, Cyril Abiteboul bekend.

Met de verbeterde motor moet Verstappen dit weekend 0,1 tot 0,2 seconde per rondje sneller zijn. Teamgenoot Daniel Ricciardo en de fabriekscoureurs van Renault, Kevin Magnussen en Jolyon Palmer, rijden nog met de oude motor. Verwacht werd dat beide Red Bull-coureurs de vernieuwde motor dit weekend konden gebruiken. “Er was slechts één motor op tijd klaar voor de Grand Prix”, vertelt Abiteboul tegen Autosport. De overige coureurs met Renault-motoren krijgen tijdens de Grand Prix van Maleisië hoogstwaarschijnlijk de beschikking over de verbeterde motor.

De nieuwe motor loopt op nieuwe brandstof ontwikkeld door Total. Total heeft de brandstof geïntroduceerd om alvast te testen voor het komende seizoen. Het bedrijf beweert dat de nieuwe brandstof beter presteert en bovendien de motor beter beschermt. “Het ziet er tot nu toe positief uit”, vertelt Abiteboul.

De nieuwe motor is pas de vierde die Verstappen dit jaar gebruikt. Als de andere Renault-coureurs de geüpdatete motor inzetten, wordt dat al hun vijfde krachtbron. In totaal kostte de verbetering Renault drie tokens. “Ik ga niet precies zeggen wat we allemaal hebben aangepast. Dat is een van de fijne dingen van de tokens. We hoeven namelijk niet precies aan te tonen wat we hebben veranderd. We houden dat voor onszelf”, aldus Abiteboul.