Force India kende in China een teleurstellend weekend. De snelheid was er wel, de anderen waren alleen nog sneller. In Bahrein hoopt het team er wel weer bij te zitten.

 

Het veld heeft in jaren niet zo dicht bij elkaar gezeten als in het huidige Grand Prix-seizoen. Mede hierdoor viel Force India tijdens de vorige race buiten de boot. Maar dat kan dit weekend weer helemaal anders zijn.

 

“We zaten dichtbij de punten”, vertelt teambaas Vijay Mallya. “We gaven slechts 22 seconden toe op de nummer twee en maar zeven en een halve seconde op plaats zeven. Dat geeft aan dat we ons kunnen mengen in de strijd om de punten. Bahrein is wat betreft het circuit weer een heel andere uitdaging dan bijvoorbeeld China, maar in 2010 pakten we punten. We zijn dan ook vastbesloten een goed resultaat neer te zetten.”

 

Paul di Resta benadrukt dat de auto dezelfde is als in China. “Maar”, zo voegt hij daar aan toe. “Het team heeft enkele goede ideeën over de afstelling van de auto. We rijden hier voor het eerst met Pirelli-banden, dus iedereen begint wat dat betreft op nul.”

 

De Duitser Nico Hülkenberg verheugt zich op een hernieuwde kennismaking met het circuit: “Ik vind het een mooie baan. Het heeft een prettig ritme in zich, met enkele technische bochten. Zand op de baan kan een issue zijn, maar dat is helemaal afhankelijk van de richting van de wind en de snelheid ervan.”

 

Als we Nico mogen geloven, kunnen we weer een mooie wedstrijd tegemoet zien, aangezien inhalen goed mogelijk is. “Met name in de eerste bocht, zeker als je een goede slipstream te pakken hebt”, aldus Hülkenberg.