*

Nieuwe Toro Rosso wordt wat gewoontjes

Bouke van den Berg

Bouke van den Berg

24 januari 2013 12:37

Nieuwe Toro Rosso wordt wat gewoontjes
Racepictures

Toro Rosso zal op 4 februari geen revolutionaire auto presenteren. “Zonder geheimen weg te geven kan ik vertellen dat de nieuwe wagen iets normaler is dan zijn voorganger”, vertelt Daniel Ricciardo.

Niet dat de Australiër dat erg vindt. “Zolang hij maar snel is”, zegt hij tegen Pitpass. “De STR8 heeft meer neerwaartse druk nodig en het ontwikkelingsprogramma moet tijdens het seizoen beter kunnen. Ik ga mij niet de woede van mijn team op de hals halen door geheimen te verklappen.”

2013 wordt het jaar van de waarheid voor Ricciardo. Het is nog onbekend wie er volgend jaar teamgenoot van Sebastian Vettel bij Red Bull Racing wordt, al is het niet uitgesloten dat Mark Webber ‘gewoon’ bijtekent. Mocht de Australiër gewipt worden, of er zelf mee stoppen, dan is de kans op promotie van een van de Toro Rosso-coureurs groot.

Ricciardo wil nog niet zo ver vooruitdenken. “We zijn nog niet eens begonnen aan dit raceseizoen. 2014 is nog ver weg. Het enige dat ik van volgend jaar weet is dat het, met al zijn technische veranderingen, een leuk jaar wordt.” 

Lees meer over

Ricciardo Toro Rosso