Pirelli neemt een nieuwe versie van de zachte bandencompound mee naar Brazilië. De coureurs krijgen daar dus een voorproefje voor 2012, want ook dan gaat deze band gebruikt worden.

De nieuwe zachte band zal komend weekend dus voor het eerst in de kwalificatie en race gebruikt worden, maar is al wel eerder tijdens een vrije training – in Duitsland – en tijdens de Young Driver Test in Abu Dhabi gebruikt.

“We hebben daardoor al heel veel data over deze band verzameld, maar het gaat nuttig worden om dit te vergelijken met de informatie die we tijdens een echte race kunnen inwinnen”, vertelt Pirelli’s motorsportchef Paul Hembery aan Autosport.

“Daarnaast wordt het uiteraard interessant om te horen wat de coureurs er van vinden en over te zeggen hebben”, vervolgt Hembery, wiens bedrijf ook een nieuwe variant van de harde band meeneemt om tijdens de vrije trainingen op de vrijdag te laten testen.

Hembery deelt verder nog mede dat de zachte band voor 2012 volgend jaar nog best wel eens een andere type-aanduiding kan krijgen. “Wat we nu de zachte band noemen, kan volgend jaar ook zomaar de medium-compound zijn.”

Pirelli heeft namelijk besloten dat het verschil in levensduur tussen de verschillende compounds in 2012 groter moet zijn dan dit jaar het geval was, terwijl de Italiaanse bandenleverancier het verschil in prestaties tussen de verschillende type banden juist wil verkleinen.