Het ziet ernaar uit dat de grote sponsordeal tussen Aston Martin en Force India in 2016 nog geen gestalte krijgt. De partijen zijn echter nog wel in gesprek, zegt Force India-kopstuk Otmar Szafnauer.

De geruchten over een megadeal tussen Aston Martin en Force India doken eind vorig jaar op. Begin december meldde Szafnauer nog dat de overeenkomst bijna beklonken was, maar korte tijd later klonken er vanuit het Aston Martin-kamp hele andere geluiden.

Inmiddels is er nog steeds geen deal, en volgens Szafnauer gaat die er voor 2016 ook niet meer komen. “Waarschijnlijk niet”, zegt de Roemeen tegen Autosport. “Het is wel een compliment als een bedrijf als Aston Martin zaken wil doen met ons, maar we zijn er nog niet uit.”

Niet dood
Voor de toekomst is alles evenwel nog mogelijk, benadrukt Szafnauer. “De deal is niet dood, we praten nog steeds. Aston Martin wil de Formule 1 op allerlei manieren als marketingtool inzetten, en misschien is een moment wat verder in de toekomst daar geschikter voor.”

Teleurgesteld dat er binnenkort nog geen Aston Martin-logo’s op zijn auto’s zullen prijken, is Szafnauer niet. “We hoopten dat we het snel rond zouden krijgen, maar nu het misschien wat langer duurt, zijn we niet teleurgesteld. Een deal op de korte termijn zou nog altijd het leukst zijn, en er is ook een kans dat het voor 2017 wel lukt. We praten nog met ze, het overleg is zeker niet dood.”