Austin maakt zich op voor drie natte dagen. In grote delen van Texas moet rekening worden gehouden met excessieve regenval en een verstoring van het openbare leven. Ook de Grand Prix van Amerika krijgt ermee te maken.

Wet, wet, wet.  Niet alleen een popgroep uit der jaren tachtig, maar ook een goede samenvatiing van de weersvoorspellingen in Austin. De hoofdstad van Texas had enkele kurkdroge weken achter de rug, maar in de week voor de Grand Prix van Amerika is het weer omgeslagen. Het slechte weer is voorspeld vanaf vrijdagochtend tot zondagmiddag. Met name op vrijdag en zaterdag wordt slecht weer voorspeld, met hoeveelheden neerslag die normaal gesproken nog niet in een hele maand vallen. Er kan lokaal tot 200 mm neerslag vallen. Om een indicatie te geven hoeveel dat is: het jaargemiddelde van Nederland is 850 mm.

Het openbare leven kan verstoord worden door het noodweer. Er wordt rekening gehouden met overstromingen en afgesloten wegen. Wat het betekent voor de Grand Prix van Amerika moet afgewacht worden. Aangezien het  Circuit of the Americas behoorlijke hoogteverschillen kent, is het niet denkbeeldig dat de vrije trainingen erdoor beïnvloed worden.