Ondanks goede tijden tijdens Q1 en Q2 raakte Lando Norris vandaag tijdens Q3 niet verder dan een tiende plaats. De oorzaak zoekt hij niet ver. “Ik heb gewoon teveel fouten gemaakt tijdens Q3, ik was een beetje een idioot om eerlijk te zijn”, zegt de jonge Brit met enige zelfspot.

Terwijl Lando Norris in Q2 de zesde tijd reed en zijn teamgenoot zich uiteindelijk als zevende kwalificeerde, geraakt de Brit van McLaren niet verder dan een tiende startplek. Dat had volgens verschillende redenen, al is hij over de hoofdoorzaak eerlijk. “Ik heb gewoon teveel fouten gemaakt tijdens Q3, ik was een beetje een idioot om eerlijk te zijn”, vertelt hij aan Sky Sports terwijl hij een lachje moet onderdrukken.

Lees ook: Sainz met vertrouwen naar zondag: ‘Upgrades lijken te werken’

Nochtans zag het er aan het begin van de kwalificatie goed uit voor Norris. “Q1 en Q2 gingen goed, ik had vertrouwen in de wagen”, doet Norris zijn verhaal. “Maar in Q3 was de voorbereiding niet in orde. De opwarming van de banden was niet ideaal en ik reed wat te kort op de wagen voor me. Daardoor had ik iets minder vertrouwen.”

Uiteindelijk legt Norris de schuld toch vooral bij zichzelf. “Daarnaast heb ik gewoon teveel fouten gemaakt, silly mistakes“, zoals Norris het omschrijft. Wat hij daar concreet mee bedoelt, wordt hem gevraagd. “Te weinig terugschakelen bijvoorbeeld, dat soort zaken”, aldus Norris.

Lees ook: Hamilton verrast na kwalificatie: ‘Geen idee waar Ferrari’s snelheid vandaan kwam’

© Motorsport Images