Volgens berichten in de Duitse media is de kans groot dat de Nürburgring vanwege de financiële problemen waar het mee kampt in de toekomst geen Formule 1-races meer zal organiseren.

Het gaat al lange tijd niet goed met de Nürburgring, dat om het jaar – afwisselend met Hockenheim – de Duitse Grand Prix organiseert.

Het circuit kampt namelijk met enorme schulden en de Europese Unie doet daarnaast onderzoek naar een lening die de staat aan het circuit heeft gegeven, aangezien deze mogelijk in strijd is met Europese richtlijnen met betrekking tot het geven van staatssteun.

Het laaste nieuws, zoals bericht door onder meer Motorsport-Total en de Rhein-Zeitung, is echter dat een faillissement inmiddels onvermijdelijk is geworden. Dit omdat ook de groep die de Nürburgring beheert, de Nürburgring Automotive GmbH (NAG), op het punt staat failliet verklaard te worden, terwijl de onderhandelingen met de schuldsaneerders van het circuit tevens zijn stukgelopen.

Daarnaast zijn ook de onderhandelingen met Bernie Ecclestone – over het terugbrengen van de kosten voor het organiseren van een Grand Prix – naar verluidt op niets uitgelopen. NAG-woordvoerder Karl-Heinz Steinkühler is dan ook duidelijk tegenover de Duitse media, die hij vertelt dat er ‘geen Formule 1 meer’ op de Nürburgring te zien zal zijn.

Pietro Nuvoloni, die namens de schuldsaneerders van de Nürburgring het woord voert, vertelt op zijn beurt aan Rhein-Zeitung dat hij het betreurt dat de NAG de hoop heeft opgegeven, maar laat tevens weten dat het faillissement wat hem betreft nog geen gedane zaak is: “Als de NAG toch weer aan de onderhandelingstafel wil plaatsnemen, kan dat. Onze deur staat nog open.”

Mocht de Nürburgring haar race inderdaad kwijtraken, dan kan het zijn dat Hockenheim het stokje overneemt en voortaan weer elk jaar de Duitse Grand Prix gaat organiseren, in plaats van om het jaar. Ook in dat geval zal er echter eerst met Ecclestone over de kosten onderhandeld moeten worden.