*

Ocon: ‘Geen paniek bij Force India na stroeve start’

Daan de Geus

Daan de Geus

5 april 2018 12:30

Ocon: ‘Geen paniek bij Force India na stroeve start’
Sutton Images

Esteban Ocon maakt zich nog geen zorgen om de positie van zijn team Force India. De formatie uit Silverstone kwam slecht uit de startblokken in Melbourne, hetgeen Ocon erkent, maar hij denkt dat Force India sterk terug kan komen.

“We zijn niet in paniek”, vertelt Ocon het Franse AUTOHebdo. “Het klopt dat we op achterstand staan en veel werk te doen hebben”, geeft de Fransman toe: “Maar ik maak me geen zorgen. Dingen veranderen snel in de Formule 1 en er valt nog flink meer uit onze auto te halen.”

“Vorig jaar hadden we het bovendien ook zwaar in Melbourne en boekten we daarna snel progressie”, haalt Ocon aan, al scoorde het team er toen – ondanks dat het niet bijster rap was – alsnog zeven punten, tegenover nul dit jaar.

In 2017 finishte Force India voor het tweede seizoen op rij als vierde in het WK, al lijken teams als McLaren, Renault en Haas – die vorig jaar allemaal achter Force India eindigden – het nu beter voor elkaar te hebben.

“Hoewel onze auto beter is dan die van vorig jaar, hebben onze rivalen meer vooruitgang gemaakt over de winter”, beseft Ocon. “De sleutel tot een goed seizoen, is echter het doorontwikkelen van je auto”, benadrukt hij.

Vergeleken met de wintertests ging het in Australië volgens Ocon al een stuk beter, terwijl Force India voor Bahrein al updates heeft voor de VJM11. Met enkele kleine problemen die Force India verder hinderden in Melbourne, is volgens Ocon dus zeker geen sprake van een verloren zaak. “We doen er bovendien alles aan om het weer goed voor elkaar te krijgen.”

Lees ook: Force India hoopt er beter op te staan in Bahrein

Ocon in de VJM11. De Fransman finishte in Melbourne als twaalfde, een plekje achter teamgenoot Sergio Pérez.

Lees meer over

Force India Ocon