De 2017-auto’s gaan er awesome uitzien, zowel qua looks als in actie, maar inhalen wordt er alleen maar lastiger mee. Dat denkt Force India’s Esteban Ocon.

“De auto’s gaan en fantastisch uitzien”, begint Ocon nog positief tegenover Motorsport.com. De Fransman vindt het een goede zaak dat de bolides weer wat aantrekkelijker worden: “Want ik denk dat de interesse toch wat is gedaald sinds de auto’s in 2014 lelijker geworden zijn.”

“Het uiterlijk doet er voor veel mensen toch toe”, denkt Ocon, die weet dat dit ook geldt voor het geluid: “Dat is sindsdien ook niet best en zal volgend jaar nog steeds slecht zijn.” Vroeger was het wat dat betreft beter, vindt Ocon: “Ik vond het beter toen er nog atmosferische motoren waren.”

Qua geluid gaat de Formule 1 er voor de fans op de tribunes en voor de tv dus niet op vooruit met de 2017-auto’s, maar visueel wel. Ook met de auto’s in actie. “Het wordt geweldig indrukwekkend om ze door bochten te zien gaan. Ze worden namelijk zo snel! Dat zal ook op tv goed te zien zijn.”

“De snelheid die je eerst in de kwalificatie zag, zie je straks de hele race lang.” Toch worden de Grands Prix niet per se spannender, verwacht Ocon. “Wat racen betreft, wordt het niet interessant, want inhalen wordt moeilijker met de 2017-auto’s. Er zullen zich minder inhaalkansen voordoen.”

 

Ocon tijdens een test voor Force India in 2015. In 2016 reed hij negen races voor Manor. In 2017 komt hij uit voor Force India.