Verschrikkelijk. Zo omschrijft Esteban Ocon het raceweekend in Singapore, toen hij al na een paar honderd meter strandde na contact met teamgenoot Sergio Pérez. In Sotsji hoopt hij – met behulp van de nieuwe updates – weer te scoren. “Ik ben vastbesloten om direct terug te slaan in Rusland.”

Racing Point Force India, zoals het team deze dagen door het leven gaat, heeft zijn punten hard nodig na de herstart in Spa. In België en Italië scoorde het team goed, maar in Singapore bleef de renstal puntloos. Ocon en Pérez hadden het weer met elkaar aan de stok, waarna het team de twee kemphanen prompt verbood om dit seizoen nog tegen elkaar te racen.

Ocon hoopt terug te slaan na het debacle in Singapore.

“We hadden een verschrikkelijk weekend in Singapore”, vertelt Esteban Ocon. “Met lege handen staan terwijl je een geweldige auto en pace hebt om goed te scoren. Daarom ben ik vastbesloten om in Rusland direct terug te slaan. We hebben wat verbeteringen gemaakt met onze upgrades, dus ik denk dat we in Sotsji weer competitief zullen zijn. We kunnen scoren met beide auto’s en we gaan hard werken om dat te bereiken.”

Ocon racete een keer eerder in Sotsji met de Formule 1: vorig jaar werd hij er zevende. “Ik geniet van het Sochi Autodrom, het wordt de derde keer dat ik er race. Ik had er een succesvol weekend in de GP3 en vorig jaar haalde ik er voor het eerst Q3 in de Formule 1. Dat zijn goede herinneringen, hopelijk hebben we er meer als we er terugkeren.”

“Het circuit is best leuk om te rijden. Vooral de laatste sector, dat is mijn favoriet”, aldus Ocon. “Het weer kan wat twijfelachtig zijn rond deze tijd van het jaar, maar ik denk dat we sterk kunnen zijn, of het nu regent of droog is. Het doel is om in de top tien te rijden, zowel in de kwalificatie als de race. Hopelijk kunnen we best of the rest zijn.”