Lewis Hamilton, Gerhard Berger, Toto Wolff: allemaal spraken ze zich al eens uit over Esteban Ocon. Iedereen is het wel eens dat Ocons situatie onwenselijk is. Nu heeft ook de hoofdrolspeler zelf van zich laten horen met een betoog op zijn sociale media.

De situatie rond Esteban Ocon is inmiddels bekend. De Force India-coureur zit nog zonder stoeltje voor 2019 en de kans is realistisch dat hij dat ook niet meer gaat vinden. Ocon schittert regelmatig op de baan, maar geeft desondanks toe dat hij een moeilijke periode doormaakt. Hij richt zijn vizier nog altijd volledig op de Formule 1.

“Ik moet iedereen bedanken voor alle vriendelijke berichten en steun die ik dagelijks krijg”, meldt Ocon. “We hebben in het verleden ook in moeilijke situaties gezeten en daar zijn we altijd uitgekomen. In mijn carrière is er nooit een makkelijke weg geweest, zoals jullie weten. Ik kan jullie dan ook beloven dat dit niet het moment is waarop ik zal opgeven.”

“Mijn motivatie is hoog en mijn rivalen van vroeger rijden in topauto’s. Dat maakt mij hongeriger dan ooit!”, verwijst hij naar oud-rivalen als Max Verstappen en Pierre Gasly. “Ik droom, train, eet, speel en denk Formule 1. Ik ben geboren om te racen. Mijn enige doel is om kampioen te worden en dat zal het ook altijd blijven.”