*

Ocon positief na eerste dag met Renault: ‘Het voelde goed’

Laurens Stade

Laurens Stade

4 december 2019 12:30

Ocon positief na eerste dag met Renault: ‘Het voelde goed’
Motorsport Images

Esteban Ocon is positief gestemd na zijn eerste kilometers in de Renault tijdens de Pirelli-testdagen in Abu Dhabi. De Fransman zegt dat hij als doel had om weer op snelheid te komen na een jaar langs de zijlijn te hebben gestaan en verwacht dat het wel nog een tijdje zal duren voordat de samenwerking perfect zal verlopen.

Mercedes gaf Ocon toestemming om eerder naar Renault te vertrekken waardoor hij gisteren al in actie kon komen tijdens de Pirelli-test in Abu Dhabi. De Fransman is blij dat hij na een volledig seizoen langs de zijlijn te hebben toegekeken eindelijk weer eens in een Formule 1-bolide te stappen.

”Het voelt fantastisch om terug te zijn”, zegt een blije Ocon na zijn eerste dag in de Renault. ”Ik heb hier maanden op zitten wachten en eindelijk is het dan zover. Het team gaf me een warm welkom. Ik heb wat vertrouwde gezichten gezien, maar ook veel nieuwe. Nu beginnen we echt te werken aan de details. Ik zocht aan het einde van de dag steeds meer de limiet op”, aldus de Fransman.

Lees ook: Esteban Ocon is terug: ‘Zo lang op gewacht, 2019 was niet gemakkelijk’

”Het was mijn doel om weer op snelheid te komen, want het is natuurlijk een tijdje geleden dat ik heb gereden. We moeten eerst werken aan de grote details voordat we aan de kleine details gaan werken. Dat hebben we over het algemeen wel gedaan, dus het was daarna belangrijk om een gevoel in de auto en de banden te krijgen”, aldus Ocon.

Meer ruimte
Ocon is positief na zijn eerste kilometers in de Renault. ”Het voelde goed. Je kan altijd veel verbeteren. De motor is nieuw voor mij en je moet altijd werken aan de balans. We hebben een solide basis voor morgen”, concludeerde hij dinsdag.

Ten opzichte van de Mercedes geniet Ocon meer ruimte in de cockpit. ”De zithouding is beter in deze auto, want er is meer ruimte. Nico (Hülkenberg) en Daniel (Ricciardo) zijn natuurlijk langer dan Valtteri (Bottas) en Lewis (Hamilton).” Volgens de Fransman zal het wel nog even duren voordat de samenwerking perfect verloopt. ”Het is ook even wennen om met nieuwe mensen te werken, het zal wel even duren voordat we elkaar volledig begrijpen”, aldus Ocon.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Ocon Renault