Ziggo Sport-commentator Olav Mol velt in FORMULE 1 nr. 18 zijn oordeel over alle twintig coureurs van 2019. Een opvallende naam in zijn ‘flop vijf’ is die van Daniel Ricciardo. “Ik heb niet genoeg ‘echte Ricciardo-momenten’ gezien.”

Mol, die door FORMULE 1 is gevraagd ook cijfers uit te delen voor zijn eindrapport, geeft Ricciardo daarbij een 5,5 – hetzelfde cijfer dat hij de Aussie ook al gaf toen we hem bij het ingaan van de zomerstop vroegen een tussenrapport op te maken. Ricciardo eindigt daarmee wederom in Mols ‘flop vijf’.

“Hij heeft zich niet verbeterd”, luidt het duidelijke oordeel van Mol over de coureur die in 2019 een veelbesproken overstap van Red Bull naar Renault maakte. In 2018 finishte Ricciardo nog als zesde in het WK met twee zeges achter zijn naam. In 2019 werd hij negende met 54 punten en een vierde plek als beste resultaat.

Wat Mol vooral vindt, is dat Ricciardo op de baan en als de facto teamleider van Renault (zijn overstap is gepaard gegaan met een salaris van zo’n dertig miljoen euro) niet genoeg heeft laten zien. “De clown van de paddock willen zijn, is niet goed genoeg”, verwoordt hij dat.

“Ricciardo is ontzettend aardig en pr-matig super, maar op de baan? In Brazilië kwam hij van achter naar voren, verder heb ik niet genoeg ‘echte Ricciardo-momenten’ gezien. En ik heb hem Renault niet beter zien maken”, oordeelt de Ziggo Sport-commentator.

“Hij moet wat minder vrolijk zijn en meer met de vuist op tafel slaan. Ik gun hem méér, maar hij hoort hier”, doelt Mol op zijn ‘flop vijf’. Dat Ricciardo er met een 5,5 nog redelijk vanaf komt, komt volgens Mol ‘omdat Ricciardo zo aardig is’. “Dus zie je, het werkt wel!”

In FORMULE 1 nr. 18, lees je het complete eindrapport van Olav Mol, met een aantal opvallende namen in zijn top vijf en flop vijf! Verder nemen we een kijkje in de schatkamer van Fernando Alonso, zeggen Robert Kubica gedag en brengen een bezoek aan Circuit Zandvoort voor een uitgebreide update. FORMULE 1 nr. 18 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.