Na de zomerstop van vier weken vervolgt de Formule 1 het seizoen met de Belgische Grand Prix. Een klassieker die mede vanwege Max Verstappens succes tienduizenden Nederlandse racefans naar het Ardennencircuit zal lokken. Voor Formule 1 reden aan de vooravond van de race een Spa Special uit te brengen, 64 pagina’s boordevol achtergrondinformatie, tips en interviews.

Natuurlijk is er in de Spa Special veel aandacht voor Max Verstappen. De tiener, geboren en getogen in België, beschouwt Spa-Francorchamps als zijn thuisrace. En de liefde is wederzijds. Sinds Verstappen twee jaar geleden in de Formule 3 op het Ardennencircuit debuteerde, is hij er spraakmakend geweest. Wie herinnert zich niet zijn prijswinnende inhaalmanoeuvre van vorig jaar, buitenom in Blanchimont bij Felipe Nasr?

F1 COVER MAX_def_lr-page-001Formule 1’s hoffotograaf Peter van Egmond selecteerde zijn vier meest bijzondere foto’s, onder meer eentje met Michael Schumacher. ‘Veteraan’ Rob Wiedenhoff, hij volgt de Formule 1 al sinds 1962, maakte een selectie van de tien meest memorabele Grands Prix op Spa-Francorchamps. Verder interviews met circuitdirecteur Nathalie Maillet, de Belgische belofte Stoffel Vandoorne, een gids voor wie in de omgeving verder wil kijken dan alleen het circuit en ‘een rondje Spa’: uitleg over alle 19 bochten die de baan telt.

Vanaf dinsdag 16 augustus ligt Formule 1 bij alle abonnees in de brievenbus en is het verkrijgbaar in de winkels en online (€3,95). Onmisbaar voor de fan en liefhebber, ook die thuisblijft.